UNILEVER to "firma globalna z globalnym przesłaniem" (www.unilever.pl). W związku rolą produktowego mentora, którą poniekąd wyznaczył sobie Nasz Klient na rynkach światowej gospodarki, my również potraktowaliśmy zlecony temat zupełnie wyjątkowo. Tym razem zaprojektowaliśmy unikatowy w przekazie KATALOG pt. "Dania Kuchni Tradycyjnej", w którym oprócz niesamowicie smacznej oferty produktowej znalazła się także spora dawka KUCHENNEJ HISTORII. Firma Unilever wzięła na warsztat wielkie nazwiska Kulinarnych Innowatorów, bez których nie byłoby rozwoju i takiej kuchni, jaką znamy dziś. Katalog zawiera m.in. informacje o początkach sztuki gotowania, pierwszej książce kucharskiej, rewolucji w europejskim menu, twórcy HAUTE CUISINE – do teraz symbolu kulinarnego luksusu, aż po erę kuchni molekularnej. Tworząc katalog DAŃ TRADYCYJNYCH szukaliśmy nowatorskiego sposobu pokazania potraw w ich starej odsłonie. W tym celu odbyliśmy zawodową sesję zdjęciową, w której wykorzystaliśmy autorskie aranżacje wybranych przez nas naczyń i korespondujących z nimi kuchennych dodatków. To właśnie dzięki tym niepozornym szczegółom nadaliśmy potrawom wyjątkowy, stylizowany charakter. Dodatkowo w przepisach zawarliśmy użyteczne wskazówki dotyczące nieklasycznego przygotowania DAŃ TYPOWO POLSKICH (kaczka, żurek). Taki katalog pełen unikalnych treści, zebranych w jednym miejscu i przedstawionych w "starej", atrakcyjnej konwencji, może posłużyć jako swoisty elementarz albo encyklopedia, pomocna w docenieniu pracy i poszerzeniu wiedzy korzystających z niego Najlepszych Restauratorów.